Autohuur

Ondanks het feit dat op een paar honderd meter van het complex een treinstation is, raden wij elke huurder aan om in het bezit van een auto te zijn. Er zijn meerdere goedkope verhuursites:

www.doyouspain.com
www.easyterra.nl
www.holidaycars.com

De meeste verhuurbedrijven hebben auto’s beschikbaar op het vliegveld van Alicante. Let er bij reservering goed op wat het benzinebeleid is: Vol/Vol of Vol/Leeg. Indien u Vol/Vol kiest, tankt u de auto vol als u deze terug brengt en krijgt u in de meeste gevallen het bedrag wat op uw creditcard is gereserveerd helemaal terug. Kiest u voor Vol/Leeg, dan betaalt u altijd achteraf een bedrag voor de benzine, ook al levert u de auto met volle tank in. Op de websites van de autoverhuurbedrijven staat duidelijk aangegeven wat de voorwaarden zijn.

 

Taxi vanaf het vliegveld

Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden voor het nemen van een taxi. Een aantal bekende taxibedrijven:
www.taxialicante.nl
www.taxi2airport.com
http://www.suntransfers.com

 

Supermarkten

In de directe omgeving van het appartement is aan het begin van de straat van de urbanisatie van El Poblet een klein supermarktje. Halverwege deze straat is bij de ingang van het hotelketen Pueblo Acantilado ook een kleine supermarkt.

In El Campello zijn veel grote supermarkten. De “Carrefour” bereikt u als volgt: neem de N332 richting El Campello. Ga na de kleine tunnel van El Campello van de N332 af vóór de benzinepomp. Let op: De afslag is gemakkelijk over het hoofd te zien. Neem 25 meter na de afslag Murcia/Valencia de afslag naar de benzinepomp, dan gaat u goed. Bij de splitsing links aanhouden (over de weg heen) en dan rechts de N332 blijven volgen. U ziet de supermarkt na enige tijd aan de linkerhand.

In het centrum van El Campello en Villajoyosa bevinden zich enkele Mercadona supers. In El Campello zijn ook een Lidl en Aldi te vinden.

Als U naar Villajoyosa gaat, neemt u de afslag zuid. Eerste rotonde rechtdoor en bij de 2e stoplichten rechtsaf, 100 m verder links.

 

Hollandse producten

Typisch Hollandse producten kunt u vinden in twee verschillende supermarkten.

In El Campello: neem de N332 richting El Campello. Neem na de tunnel de afslag “la Coveta Fuma”. Aan het einde van dit weggetje heeft u rechts voor de spoorrails uw doel bereikt!
In Albir is een veel grotere supermarkt. Daar zijn werkelijk alle Nederlandse producten te koop. Deze supermarkt heet Supercontect en is te vinden direct naast de Mac Donalds.

 

Markten Costa Blanca

Elke dag is er wel ergens een markt te vinden aan de Costa Blanca. Groenten en fruit, kleding, sieraden, schoenen, riemen en soms planten en kruiden zijn er in overvloed.

Op een Rastro (rommelmarkt) zijn er vooral tweedehands spullen of antiek te vinden, te vergelijken met een vlooien- of rommelmarkt in Nederland. Meestal wordt het woord ‘Mercado’ gebruikt (overdekte markt/markthal ) maar ook het woord ‘Mercadillo’ komt voor. Dit is een openluchtmarkt die één dag of een paar dagen per week gehouden wordt.

 

In tegenstelling tot Nederland hebben de meeste markten in Spanje een openingstijd van ongeveer 09.00 tot 13.00 uur. Kerstmis is heel belangrijk in Spanje en ook hier worden één of meerdaagse kerstmarkten gehouden. Vaak zijn er langs de boulevard of bij grote hotels nog leuke zomeravondmarkten.

Markten Albir
Zondag: Mercadillo in het centrum met meer dan 100 kramen.
Markten Alicante
Maandag en zaterdag: Mercado Central in een prachtig historisch gebouw.
Donderdag en zaterdag: Mercadillo Teulada vlak bij de Arena.
Markten Altea
Dinsdag: Mercadillo met veel groenten en fruit.
Markten Benidorm
Zaterdag en zondag: Rastro ‘El Cisne’, klein maar gezellig.
Woensdag en zondag: Mercadillo naast Hotel Barceló Pueblo.
Markten Calpe
Zaterdag: authentieke Mercado, de grootste uit de streek.
Woensdag: Rastro dichtbij het Municipal de Deportes.
Markten Denia
Maandag t/m zaterdag: Algemene markt ‘Mercado Municipal’.
Maandag t/m vrijdag: Vanaf ca. 17.00 tot 18.00 uur kun aan de haven verse vis kopen.
Maandag: Mercadillo aan de Explanada de Torrecremada.
Vrijdag rommelmarkt
Markten Elche
Maandag t/m zaterdag: Mercado aan de Plaça de la Fruita.
Markten Guardamar del Segura
Zondag: Mercado del Campo. Een drukke en gezellige markt met een echte ‘eetstraat’ voor ontbijt en lunch.
Woensdag: grote Mercado met meer dan 300 kramen aan de Plaza de la Iglesia.
Markten Jávea
Woensdag: Mercadillo aan de Plaza de la Constitución.
Markten L’ Alfas del Pi
Vrijdag
Markten La Nucia
Maandag
Zondag: een zeer grote en drukke rommelmarkt met ongeveer 700 kramen.
Markten San Miguel de Salinas
Zaterdag: Rommelmarkt Castillo de Conesa. Door de invloed van Arabische kooplui en een groot nepkasteel heel anders dan de andere rommelmarkten.
Markten Santa Pola
Zaterdag en maandag: Markt met veel groenten en fruit.
Dagelijks: Mercado Central met o.a. groenten en fruit, vlees en vis.
Markten Torrevieja
Vrijdag: Mercadillo rondom Avenida de Paris.
Dagelijks: souvenirmarktje aan de Paseo Marítimo de la Libertad.
Markten Villajoyosa
Donderdag: Mercado aan de Avenida Carles Llorca i Baus.

 

Tourist Information in El Campello

In El Campello bevindt zich een Tourist Information Office (Oficina de Turismo), waar u terecht kunt met al uw vragen over bezienswaardigheden, activiteiten en andere interessante zaken in en in de buurt van El Campello.
In de winter is het kantoor geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 14.00 en van 16.00 – 19.00 uur. Zaterdags van 10.00 – 14.00 uur.
In de zomer is het kantoor geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 14.00 uur en van 17.00 – 20.00 uur. Op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur en van 17.00 – 20.00 uur.

Het adres van het Oficina de Turismo is: Calle San Bartolomé, 103 – Esq. Ruperto Chapí, El Campello. Tel: 0034 965634606, e-mail: [email protected] http://www.elcampello.es – http://elcampelloturismo.com

 

Restaurants

Vooral in het centrum van El Campello en Villajoysa zijn veel restaurants te vinden. Maar natuurlijk ook in Alicante, Benidorm en de omgeving. Lekker uit eten gaan is hier veel goedkoper dan in Nederland. Voor 10 tot 15 euro bestelt u al een 3-gangendiner met extra stokbrood en wijn.

Restaurants in de directe omgeving van het complex

Pueblo Acantilado
Dit is een complex vlakbij het appartement. Hier bevinden zich 3 restaurants naast de receptie. Binnen in het complex zelf kan men ook gebruik maken van het restaurant zonder dat men er logeert. Ontbijten kan ook. Er is tevens een wellness centrum bij de ingang van het complex.

Jet set bar

Jet set bar

Bij het strand naast het appartement ligt een simpel, maar goed restaurantje genaamd “Jet set bar”.

Lanuza
Aan de overkant van het stationnetje is eenvoudig, maar goed wegrestaurant: Lanuza.

Tonono
Aan het begin van de straat, net na de afslag vindt u het restaurantje Tonono.

Bij de laatste 3 in dit rijtje kunt u onder de 10 euro een compleet 3 gangen dagmenu bestellen met dessert en onbeperkt wijn/water. (Alleen overdag).

In La Coveta Fuma zijn veel restaurants te vinden die speciaal gericht zijn op Nederlanders. U bereikt La Coveta Fuma door de N332 richting El Campello te nemen. Na de tunnel neemt u de afslag “La Coveta Fuma”.

Restaurants in El Campello

La Cova
Boven de jachthaven. Het menu van de dag is een aanrader, maar hier moet u wel zelf om vragen. Dit is een goed 3 gangendiner inclusief wijn, water en brood voor € 17,50 per persoon. Uiteraard kunt u hier ook á la carte bestellen.

Restaurant Pipo
Aan de boulevard. Een Italiaans restaurant, waar men ook een heerlijk stukje vlees kan nuttigen. Aanrader is een biefstukje op de hete steen. U krijgt dan een hete steen op tafel, waarop u zelf uw vlees bereidt.

Restaurant El Bourgognon
Bevindt zich ook aan de boulevard. Prima Frans/Belgische keuken.

Restaurant La Petite Alsace
Dit restaurant is wat mee Frans georiënteerd. De inrichting is wat oubollig, maar de keuken is niet verkeerd. Ook hier kunt u voor € 15,00 een menu van de dag bestellen inclusief wijn, water en brood. U vindt dit restaurant net voor het centrum aan de doorgaande weg rechts (ongeveer parallel aan het begin van de boulevard).

Yaho

Een noemenswaardige tip is Yaho Aziatisch restraurant. Dit restaurant heeft een zeer uitgebreide kaart met Aziatische gerechten. Het is een vrij groot complex waar men diverse lekkere Aziatische gerechten uit verschillende landen op de kaart heeft staan. U bereikt dit restaurant als volgt: neem de N332 richting El Campello. Ga na de kleine tunnel van El Campello van de N332 af vóór de benzinepomp. Hier staat ook het restaurant. De afslag is gemakkelijk over het hoofd te zien. U dient 25 meter na de afslag Murcia/Valencia de afslag naar de benzinepomp te nemen.

 

Restaurants in Alicante

In Alicante zijn er vele mogelijkheden om uit eten te gaan rondom de haven.

Tapas eten in Alicante: Nou Cisne (Bazán 47) moet je eigenlijk gedaan hebben!

In Spanje is het beslist niet vreemd om schotels te delen en dan vooral voorgerechten. Als je dat wilt, dan krijg je 1 of meer extra bord(en). Delen= para compartir.

 

Medische hulp

Het adres van het complex is:
CALA MERCED, CALLE ORIOLA 118, 03560, EL CAMPELLO (VENTA LA NUZA).
Appartement nr. 13 – Bajo (Blok B)

In deze omgeving wonen veel Nederlanders. De medische zorg is daarop afgestemd. Benidorm is maximaal 15 km van het appartement. Als er iemand naar het ziekenhuis moet, dan kunt u – volgens de Nederlanders ter plaatse – het beste naar Clinica Benidorm of Hospital IMED gaan. Bij beide instellingen zijn veel Nederlandse artsen en het zijn goede ziekenhuizen. De kosten worden over het algemeen gewoon betaald door uw zorgverzekeraar. Uiteraard kunt u dit vooraf het beste controleren bij uw zorgverzekeraar, behalve bij spoedeisende hulp. Ook in Spanje is het noodnummer 112.

Huisartsen, Orthopeed, Cardioloog, Dermatoloog, KNO Arts, etc. vindt u in Centro Medico Alfaz.
Hier spreekt men Nederlands en u kunt er terecht voor bijna alles op het gebied van gezondheidszorg terecht. Tel.0034-966860704

Nuttige adressen:

  • Hospital Clinica BENIDORM (HCB). Tel.0034-965853850. www.ziekenhuis-benidorm.nl[email protected].
    Ambulance bespreken in Nederlands: via Brenda Flemings tel. 0034-965853850
  • Hospital IMED Levante (ISO certificaat 9001) tel. 0034-900187187
    Ambulance bespreken in Nederlands: via Rudie Meyes tel. 0034-608555803.  www.imedlevante.com. [email protected].
  • Ambulance 24 uur spoedeisende hulp: tel. 0034-900380088. Spreken ook Nederlands.
  • Voor een apotheek “Farmacia” rijdt u via de N332 richting El Campello. Na de tunnel slaat u af voor de benzinepomp en volgt u de N332 richting El Campello. Bij de 2e rotonde gaat u naar links richting El Campello “costa”. U ziet de apotheek na enige tijd aan uw rechterhand.
  • Hulp nodig voor uw auto? Voor al uw problemen en tevens voor Nederlandse APK belt u met Eddy Kramer, N332 Altea tel. 0034-965845401. www.garageeddykramer.com
//]]>