Activiteiten

Naast alles wat met zon, strand en waterplezier te maken heeft en alle faciliteiten op het complex zelf, zijn er legio activiteiten en attracties binnen een straal van 30 kilometer van het appartement.

Hieronder volgt slechts een  kleine en willekeurige opsomming van hetgeen in de buurt te doen is. Er is nog zoveel meer te ontdekken!

Een paar voorbeelden:


Trein

Op 400 á 500 meter is het kleine treinstation Venta la Nuza. Leuk om hier de trein te nemen. Deze gaat pal langs de kust zowel richting het noorden naar bijvoorbeeld Benidorm/Denia, als naar het zuiden richting Alicante. Als u naar de bekende boulevard van Alicante wilt, dan moet u bij “Sangueta” overstappen op de trein aan de overkant. Deze laatste rit duurt 2 minuten. Kaartjes kunt u kopen bij de automaat in de trein zelf. Deze trein stopt ook in Villajoyosa, Benidorm en Denia. Lekker makkelijk en u hoeft geen parkeerplaats te zoeken!


Terra Mitica

Ontdek oude mediterraanse beschavingen bij Terra Mitica in Benidorm. Het park brengt u terug naar de geschiedenis van Griekenland, Egypte en Rome. Terra Mitica laat u genieten van het mooie weer met shows en ritten die u fascineren en prikkelen, terwijl uw adrenaline een nieuw niveau bereikt. Bent u er klaar voor?

Terra Mitica is een waanzinnig mooi, groot en uitgebreid attractiepark in de sfeer van de Efteling/Disney. Heel ruim en breed opgezet met veel palmen. Het is slechts 15 km van het appartement. U kunt ter plaatse een kaartje kopen voor 1 dag en de 2e dag is voor de halve prijs. Het is tevens mogelijk via internet een kaartje aan te schaffen. Een echte aanrader!

Meer informatie

MundoMar

In Benidorm bevindt zich MundoMar. MundoMar is een dieren park, ontworpen ter vermaak van kinderen, jongeren en volwassenen en perfect voor een familiebezoek. Het park heeft verschillende soorten zoogdieren, vogels en reptielen die leuk zijn om te zien. Tevens zijn er diverse shows en is er de mogelijkheid om een speciale ervaring op te doen, zoals zwemmen met zeeleeuwen of een ontmoeting met dolfijnen. Je kunt zelfs foto’s laten maken van jezelf met de verschillende dieren. Geniet van een dag met natuur!

Meer informatie

Aqualandia

Aqualandia in Benidorm heeft 15 fantastische waterglijbanen, die zijn aangepast op verschillende leeftijden en variëren in moeilijkheidsgraad en spanningsniveau. Europa’s hoogste staande glijbaan én de hoogste capsule glijbaan bevinden zich beiden in Aqualandia.

Pret, genot, adrenaline en veiligheid. Dat zijn de Aqualandia glijbanen. Dat wilt u toch niet missen?

Meer informatie

Terra Natura Zoo 

Terra Natura is een dierentuin van de volgende generatie waar u “Zoo immersion” kunt ontdekken. Dit is “het zich onderdompelen in de wereld van de dierentuin”. Het kenmerkt zich door een nieuw concept in het ontwerp van de leefgebieden van de dieren. Hierdoor kunt u in contact komen met dieren door afscheidingen die niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Er zijn in deze dierentuin meer dan 1500 dieren van in totaal 200 verschillende soorten. Terra Natura Zoo is verdeeld in 4 verschillende gebieden: Pangea, America, Azië en Europa.

Meer informatie

Safari Aitana

In Alicante bevindt zich Safari Aitana. U kunt hier genieten van een authentieke safari in een spectaculaire omgeving, gelegen op 1000 meter hoogte, in een gebied van 1.500.000 m2. Safari Aitana is een reservaat voor wilde dieren uit 5 continenten. De beste manier om een dier te observeren is in zijn natuurlijke leefomgeving. Als dit niet mogelijk is, dan is de beste manier in “semi-vrijheid”. In het safaripark kunt u talrijke dieren observeren tijdens hun dagelijkse routine. U kunt hun gewoontes, relaties en gedrag bestuderen.

U kunt het park op verschillende manieren bezoeken: individueel, met een gids of met een VIP tour.

Meer informatie

Grotten: Cuevas del Canelobre

De Canelobre grotten zijn één van de belangrijkste attracties niet alleen van Busot, maar van de hele provincie Alicante. De grotten bevinden zich op 700 meter hoogte aan de noordzijde van de berg Cabeco d’Or, wat één van de weinige prehistorische bergketens in de provincie is. De grotten zijn een prachtig voorbeeld van een “karst holte”. Een karst holte is een ondergrondse holte die sinds de oudheid diende als thuis voor de dieren en primitieve mensen.

Binnenin de grotten is een ruimte van meer dan 80.000 m2, die men kan bereiken door een tunnel van 45 meter, waar het water en de rotsen hebben geleid tot indrukwekkende vormen als stalagmieten, stalactieten en zuilen.

Meer informatie

Golf: Bonalba Golf Club

Prachtige uitzichten maken deel uit van deze 18 holes golfbaan. Gelegen in de buitenwijken van Alicante stad aan de achterkant van de gouden stranden van San Juan, kunt u het hele jaar door genieten van deze golfbaan. Het ingewikkelde ontwerp, dat een par van 72 is gegeven, daagt de golfer uit met strategisch geplaatste meren, ruggen en golvende greens. De golfbaan ligt op ongeveer 5 kilometer van het appartement.

Meer informatie

Een aanrader is om met een (huur)auto een stukje te gaan toeren in het binnenland in. U raakt weg van de “gewone” wereld. Op zich is dat al een belevenis! In januari, februari en maart staan bovendien de duizenden amandelbomen in bloei en kunt u overal langs de weg citroenen en sinaasappels plukken.

                

//]]>