De plaats El Campello – de ligging

Even boven de plaats Alicante (15 km), aan de Costa Blanca, ligt een kuststrook die beschermd wordt door de bergrug Sierra de Aitana in het achterland. Hier worden kou en wind tegengehouden. Het wordt ook wel de ”sinaasappelkust” genoemd.

Ons appartement bevindt zich in deze – qua klimaat – beste(!) streek van Europa. Er is in dit gebied een microklimaat, wat inhoudt dat het – in positieve zin – afwijkt van het mediterrane klimaat in deze regio. Dit komt door de ligging. Hierdoor is het vaker en langer zonnig en warm weer.

Het complex ligt pal aan zee met volledig vrij zicht op zee, zwembad en tuin. Het is rustig gelegen tussen het centrum van El Campello en dat van Villajoyosa, zonder obstakels van een weg of spoorlijn. Het zandstrand bij het complex is werkelijk om de hoek en loopt heel langzaam af, waardoor het zeer geschikt is voor kleine kinderen. Maar er zijn in de directe omgeving nog veel meer en grotere stranden. De gezellige grotere steden Benidorm en Alicante liggen op 15 tot 30 minuten rijden afstand. Rust of vertier? Volop keuze!

//]]>